Звончић

„Успавана лепотица“

21.5. Деца ИЈ „Анђели чувари“ у сарадњи са својим васпитачима извели су представу „Успавана лепотица“ у дворишту свог вртића. Представу изводе за другаре вртића „Звончић“, предшколске групе школе „Сестре Илић“ и мешовите групе Јошева.

 


Плеши са мном

20.5. Плеши са мном, јавни час на Тргу са васпитачицом ИЈ „Анђели чувари“ Сузаном Јаковљевић уз нумеру „Мали снови“ – Чаролија. Деца средњих, старијих и предшколских група плесали су заједно у ритму познате песме.

 


Ликовна колонија

17.5. Ликовна колонија на Тргу Живојина Мишића и Десанке Максимовић. Деца две средње и две старије групе заједно су прошетали до трга, разгледали поменуте знаменитости града и затим у својим блоковима, графитним оловкама цртали изабране. Радови су изложени у ходницима вртића.

 


„Цртам све у круг“

16.5.2024. Ликовна колонија уз музику, у дворишту вртића „Цртам све у круг“. Учествовале две средње и две старије групе. Деца у полукругу имају папир и фломастере, цртају мотиве везане за вртић (другаре, ссобе, двориште) када музика стане са фломастером у руци мењају место, померају се за једно у десно и настављају цртеж где су друг или другарица стали. Заједничким залагањем радови су били веома интересантни и креативни. Завршени радови изложени су на канапе изнад улаза у вртић.

 


Трибина за родитеље

15.5.2024. У вртићу „Звончић“ одржана трибина за родитеље „Како деци поставити границе и зашто је то важно“. Трибини су присуствовали родитељи деце из вртића као и васпитачи. Предавачи су били: Драгана Золотић- психолог, Катарина Плећић – педагог, Снежана Марић- логопед, Биљана Овчаревић- дефектолог.

Дан породице

15.5.2024. Мешовита група Јошева, са својом васпитачицом обележила Дан породице. Деца су цртала чланове своје породице. Затим су симболично направили кућу са порукама.

 


Излет у Тршић

10.5.2024. Прва и друга средња група вртића „Звончић“ и ОПП Ставе ишли су на излет у Тршић. Посетили су кућу Вука Стефановић Караџић, чули нешто више о његовом животу и значају везано за азбуку ћириличног писма. Обишли су и друге значајне објекте у дворишту. Остатак времена провели су на пољани уживајући у лепом времену.

 


Прослава завршетка пројекта „Афричка прича“

30.4.2024. Друга старија васпитна група вртића „Звончић“ са својим васпитачицама Душицом и Сузаном, реализовала је прославу завршетка пројекта „Афричка прича“. Прослави пројекта присуствовали су родитељи, баке, деке, секе, бате.. Афричку причу завршили су тако што су направили музеј, ком су деца дала име „Симба“. Имали су кустосе музеја (децу), који су представили експонате свега што су до тада направили у вртићу и код куће. Ликови су : поглавица, африканке, ветеринар, директор зоо врта, лав, леопард, крокодил, камила, мајмун, жирафа. У изради костима учествовали су и родитељи. Представљени су: животиње, народи, традиција и обичаји афричког народа. На крају су заједно заплесали уз добро познат ритам омиљеног инструмента бубња.

 


Посета музеја афричке уметности

12.3.2024. Друга старија васпитна група вртића „Звончић“ са својим васпитачицама посетила је Музеј афричке уметности у Београду. Посета музеју била је идеја да у оквиру пројекта „Афричка прича“ сазнају нешто више о уметности афричког народа. Александра, кустос музеја, причала је о симболима краљева народа Фон, који су приказани на тканини. То су углавном симболи животиња у јарким бојама. Деца су имала креативну радионицу са одштампанимм цртежима животиња и других мотива са тканина народа Фон. Деци је врло занимљива била велика колиба у дворишту музеја, што их је подсетило на макете које су заједно са родитељима израдили код куће.

 


Представа „Кад порастем бићу“

22.4.2024. године представа у вртићу Звончић у извођењу глумица Катарине и Ангелине.
„Кад порасте бићу“ представу са одушевљењем испратиле све групе од јаслених до предшколских. 

Дан планете Земље

22.4. Друга средња група обележила Дан планете Земље. „Баци пет, чувањем планете Земље спаси свет“

 

 

Мешовита група издвојене јединице у Јошеви, обележила Дан планете. Помоћу балона, деца праве своју замишљену планету Земљу.


Такмичење „Лига шампиона“

19.4.2024. Хала спортова „Партизан“
Такмичење „Лига шампиона“ у организацији Спортског савеза Србије. Учествовала деца прве и друге предшколске групе. Организоване су разне такмичарске игре по принципу полигона.

Дан рома

8.4.2024. издвојена јединица Анђели чувари, трећа предшколска група
Обележен Дан рома. Деца у костимима отпевала музичку нумеру „Ђелем, ђелем“

Пројекат рециклаже „Кроз наш двоглед, поглед у бољи свет“

Издвојена јединица вртића Звончић у Јошеви, у оквиру пројекта рециклаже „Кроз наш двоглед, поглед у бољи свет“, рециклираним материјалима правили смо кућице за птичице а за уређење дворишта користили смо старе аутомобилске гуме.


Пројекат „Ускочи у бајку“

Прва средња васпитна група вртића Звончић у оквиру пројекта „Ускочи у бајку“ израдила је слатку кућицу вештице из приче „Ивица и Марица“, изградили смо и подземни свет-станиште Мале Сирене.


„Прича за лаку ноћ“ – 04.04.2024.

4.4.2024. подршку нашим другарима из вртића „Хајди“ пружили смо у Центру за културу Ваљево, припремили су нам и извели незаборавну представу „Прича за лаку ноћ“.

 


Час каратеа – 03.04.2024.

3.4.2024. у наш вртић су дошли чланови карате клуба „Академија 014“ и у дворишту вртића нам одржали час каратеа.

 


Свечано отварање два нова објекта „Мали принц“ и „Палчица“ – 29.03.2024.

29.3.2024. Прва и Друга предшколска група нашег вртића на свечаном отварању два нова објекта „Мали принц“ и „Палчица“

 


Посета зоолошком врту – 29.03.2024.

29.3.2024. Друга средња група у посети Београдском зоолошком врту

 


„Шта је то срећа“

20.3.2024. Друга средња група нам је својим занимљивим и искреним одговорима и цртежима показала „Шта је то срећа“

 


Зимовање на Златибору

3.2. – 9.2. Наша деца на зимовању на Златибору

 


Обилазак библиотеке – 13.03.2024.  

Прва средња група и васпитачи вртића Звончић су у оквиру пројекта и истраживања на тему „Ускочи у бајку“ отишли у обилазак Дечије библиотеке у Ваљеву. Упознали се са новим бајкама и књигама у којима се бајке могу наћи.
 

Обележен дан особа са Дауновим синдромом – 21.03.2024.

21.3.2024.  Обележен дан особа са Дауновим синдромом, а симболично се обувају различите чарапе јер се не могу упарити. Родитељи деце Друге млађе групе су у договору са васпитачима деци тог дана обули различите чарапице.


Посетa хитнe службe Дома здравља Ваљево – 06.03.2024.

6.3.2024. Друга млађа група са васпитачицама је у оквиру пројекта „Шта кад смо болесни“ посетила хитну службу Дома здравља Ваљево. Приликом посете обишли смо просторије хитне помоћи, ординације, видели како се обављају прегледи и на крају смо се возили у возилу санитета.


Посета апотеци – 11.2.2024. године

 
Друга млађа група, вртића Звончић, у оквиру пројекта „Шта кад смо болесни?“ , посетила је оближњу апотеку „Бену“. Добили смо пуно информација о лековима, начинима лечења и задацима апотекара. Захваљујемо се пријатном и љубазном особљу на сарадњи и разумевању.

Вртић „Звончић“, ул. Владе Даниловића бр. 9

Новогодишњи празници

Новогодишњи празници су се са радошћу чекали и у нашем вртићу. 
Обележио их је велики број активности у свакој групи. 
 
Прва средња васпитна група реализовала је радионицу са родитељима и том приликом израђивали су новогодишње честитке.
 
Средња јаслена група се одлучила за пологон за најмлађе у нашем вртићу. Разне препреке и радост проласка кроз њих доприноси развоју физичке спретности, учењу нових вештина и развијању самопоуздања код деце. 
 
Друга средња група је организовала ревију новогодишњих шешира која су деца са родитељима припремала код куће. Ревија је показала велику подршку и креативност родитеља.