Бамби

„Велико срце деце Србије“
Од свих земаља које постоје
Најлепше ми је срце Србије моје.
Од свих земаља које постоје
Најдраже ми је срце Србије моје.
Од свих земаља које постоје
Највеће ми је срце Србије моје.
ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ
У срцу моје домовине бије.
Срце пуно љубави и чистоте
Искрености, сјаја и дечије лепоте.
Срце саткано од љубви и жеља
Топлине, осмеха, радости и весеља.
Куцај срце, куцај јаче да се чује.
Куцај нека дечији смех одјекује.
ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ
У срцу моје домовине бије.

 

Чедиславка Поповић

 

Дечја недеља 2023. године у објекту „Бамби“, обележена је као и претходних година кроз низ активности и догађаја како у објекту тако и ван њега.

Првог дана деца су имала прилику да се упознају са Извиђачким одредом „Илија Бирчанин“ из Ваљева, да стекну нова знања и вештине кроз различите активности које нуде Извиђачи. Традиционално су најстарији предшколци садили „Дрво генерације“ које остаје млађој деци да негују и гаје.  

Другог дана 3.10.2023. године, град Ваљево је организовао концерт Леонтине и хора Чаролија на градском Тргу, где су деца уз песму, игру и лепо расположење провела дан на отвореном.

У среду 4.10.2023. године на истом месту ПУ „Милица Ножица“ организовала је ликовну колонију. Деца су на различитим подлогама и уз различита средства и материјале имала могућност да се визуелно изразе и покажу нам своју машту и креативност.

5.10.2023. године у госте нам су нам дошла деца и одрасли из КУД „Абрашевић“ и одржали нам мини концерт у дворишту вртића. Уз њихове чаробне кореографије, поред деце, уживали су станари околних зграда.

Петак 6.10.2023.године био је резервисан за „Шеширијаду и наочаријаду“.  Родитељи су били задужени за израду шешира и наочара а деца за забаву. Дечија недеља је протекла весело и незаборавно. Осмеси на лицима деце и запослених говоре колико смо уживали сваког дана.  

 Као и сваке године на ликовном конкурсу који организује Центар за културу Ваљево узели смо учешће и послали радове. Награђен је рад Теодоре Јанковић. 


Kрос РТС „Кроз Србију“ 22.9.2023. год.

Тачно у 10 сати трчали су ђаци и предшколци из целе Србије, у нашој установи у сваком објекту је такође организована трка предшколаца.


Дечија недеља 03.10.2022 – 07.10.2022

У оквиру Дечије недеље 3.10.2022. до 7.10.2022. године, представљен је низ активности у којима су учествовале све групе вртића. Дрво генерације посадили су најстарији предшколци нашег вртића. Ликовне радионице за децу и родитеље одржане у вртићу и на отвореном, старије и предшколске групе. Спортско-рекреативни дан у сали вртића уз помоћ родитеља Катарине Митровић, професора физичке културе. Традиционални маскенбал је употпунио музички тобоган и журка у сали вртића. Такође смо имали прилику да послушамо предавање нашег познатог илустратора Александра Золотића, који је деци показао како он ствара своје слике и пружио прилику да и они сами покушају да нацртају уз помоћ његових средстава.


Група ОППП вртића „Бамби“ је посетила вртић „Хајди“ и Прву Основну школу.