Бамби

„Караван безбедности саобраћаја“

Агенција за безбедност саобраћаја и МУП Србије организовали су „Караван безбедности саобраћаја“ и у Ваљеву, том прилком представљен је и пројекат „Пажљивко“ намењен најмлађима. Предшколске и  ОППП групе вртића Бамби посетили су промоцију. Акценат је био на безбедности деце у саобраћају. Деца су имала прилику да виде и показне вежбе Хитне помоћи Дома здравља, Ватрогасне спасилачке службе као и Полицијске патроле нашег града.


Доградња вртића „Бамби“

Завршетак радова на доградњи вртића „Бамби“ обишли су отправник послова Амбасаде САД као и бригадни генерал.  Том приликом деца предшколских група су одиграла весели плес и поздравила наше госте.

 


60. година постојања Установе

Прославу 60. година постојања Установе обележили смо, између осталог, ликовном колонијом у оближњем парку. Колонија је имала слоган „Ваш терен је сиве боје, ставићемо вам оне боје које вам најлепше стоје“. Све узрасне групе су имале задатак да на различитим подлогама нашарају, обоје и развеселе насеље.

 


Правила понашања на улици и у саобраћају

У оквиру пројекта млађе групе, о саобраћају и превозним средствима, васпитачи Татјана Дивнић и Љубинка Радић током Дана породице у госте у вртић су позвале родитеље да покажу и заједно са децом савладају одређена правила понашања на улици и у саобраћају.

 


Недеља здравља уста и зуба

У оквиру недеље здравља уста и зуба, која се традиционално одржава у мају месецу, у нашем вртићу одржано је предавање, о здрављу уста и зуба.

Тим стоматологије и патронаже Дома здравља ЗЦ Ваљево, Црвеног крста и Завода за јавно здравље, деци нашег вртића у оквиру предавања, објаснили су детаљно колико је важно водити рачуна о здрављу уста и зуба од најранијег узраста.

 


Маскенбал

ОППП групе вртића „Бамби“ у сарадњи са учитељима ОШ „Нада Пурић“ учествовале на маскенбалу оджаном у школи. Деца су нас пријатно изненадила и обрадовала креативношћу у изради костима.

 


Мали сајам спорта

Мали сајам спорта Ваљево 25.4.2024.
Лига малих шампиона, учествовала деца старијих и предшколских група вртића „Бамби“. Деца су показала одличне вештине у трци на 20000 цм као и на полигону спретности. Браво за наше мале спортисте. 

Међународни Дан породице

15. мај, међународни Дан породице  је наш вртић обележио у сарадњи са Туристичком организацијом Ваљева.  

 
I и II предшколска група су на платоу Центра за културу дочекале родитеље и том приликом организовале неколико такмичарских игара. Родитељи су се надметали у следећим играма : музичке столице, полигон вожња бицикле, надвлачење канапа и плес са балонима. У лепој атмосфери су уживали сви, како родитељи тако и деца, која су навијала за њих. Захвалност велику дугујемо родитељима који су издвојили своје време и дошли да проведу време са својом децом, такође Туристичкој организацији Ваљева од које смо добили логистичку подршку, као и Colnago Bike од којих смо добили бицикле за такмичење. 

Представа за децу „Медведова женидба“

У вртићу Бамби одиграна је представа за децу „Медведова женидба“, главни глумци су била деца Друге предшколске групе која су вредно вежбала са својим васпитачима Слађаном Маркоски и Светланом Госпавић да нама улепшају дан. У „сватове“ су дошли родитељи и деца вртића и новац прикупљен за кићевину искористићемо да улепшамо двориште вртића како би сви могли да уживамо.


„Велико срце деце Србије“
Од свих земаља које постоје
Најлепше ми је срце Србије моје.
Од свих земаља које постоје
Најдраже ми је срце Србије моје.
Од свих земаља које постоје
Највеће ми је срце Србије моје.
ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ
У срцу моје домовине бије.
Срце пуно љубави и чистоте
Искрености, сјаја и дечије лепоте.
Срце саткано од љубви и жеља
Топлине, осмеха, радости и весеља.
Куцај срце, куцај јаче да се чује.
Куцај нека дечији смех одјекује.
ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ
У срцу моје домовине бије.

 

Чедиславка Поповић

 

Дечја недеља 2023. године у објекту „Бамби“, обележена је као и претходних година кроз низ активности и догађаја како у објекту тако и ван њега.

Првог дана деца су имала прилику да се упознају са Извиђачким одредом „Илија Бирчанин“ из Ваљева, да стекну нова знања и вештине кроз различите активности које нуде Извиђачи. Традиционално су најстарији предшколци садили „Дрво генерације“ које остаје млађој деци да негују и гаје.  

Другог дана 3.10.2023. године, град Ваљево је организовао концерт Леонтине и хора Чаролија на градском Тргу, где су деца уз песму, игру и лепо расположење провела дан на отвореном.

У среду 4.10.2023. године на истом месту ПУ „Милица Ножица“ организовала је ликовну колонију. Деца су на различитим подлогама и уз различита средства и материјале имала могућност да се визуелно изразе и покажу нам своју машту и креативност.

5.10.2023. године у госте нам су нам дошла деца и одрасли из КУД „Абрашевић“ и одржали нам мини концерт у дворишту вртића. Уз њихове чаробне кореографије, поред деце, уживали су станари околних зграда.

Петак 6.10.2023.године био је резервисан за „Шеширијаду и наочаријаду“.  Родитељи су били задужени за израду шешира и наочара а деца за забаву. Дечија недеља је протекла весело и незаборавно. Осмеси на лицима деце и запослених говоре колико смо уживали сваког дана.  

 Као и сваке године на ликовном конкурсу који организује Центар за културу Ваљево узели смо учешће и послали радове. Награђен је рад Теодоре Јанковић. 


Kрос РТС „Кроз Србију“ 22.9.2023. год.

Тачно у 10 сати трчали су ђаци и предшколци из целе Србије, у нашој установи у сваком објекту је такође организована трка предшколаца.


Дечија недеља 03.10.2022 – 07.10.2022

У оквиру Дечије недеље 3.10.2022. до 7.10.2022. године, представљен је низ активности у којима су учествовале све групе вртића. Дрво генерације посадили су најстарији предшколци нашег вртића. Ликовне радионице за децу и родитеље одржане у вртићу и на отвореном, старије и предшколске групе. Спортско-рекреативни дан у сали вртића уз помоћ родитеља Катарине Митровић, професора физичке културе. Традиционални маскенбал је употпунио музички тобоган и журка у сали вртића. Такође смо имали прилику да послушамо предавање нашег познатог илустратора Александра Золотића, који је деци показао како он ствара своје слике и пружио прилику да и они сами покушају да нацртају уз помоћ његових средстава.


Група ОППП вртића „Бамби“ је посетила вртић „Хајди“ и Прву Основну школу.