Бранковина

Међународни хуманитарни дан, 23.11.2023.

Вртић „Бранковина“ ове године обележио је Међународни хуманитарни дан кроз низ реализованих активности у јасленој, мешовитој и предшколској васпитној групи и то:

Јаслена група , са медицинским сестрама васпитачима Радмилом Мијаиловић и Катарином Андрић, правили су лимунаду. Мешовита група са васпитачима Тијаном Илић и Татјаном Цивцовић организовала је радионицу са родитељима на којој су од природних материјала прављени рамови, док је  предшколска група вртића са васпитачима Даницом Јаковљевић и Горданом Милановић правила слатке и слане производе (колаче, кифлице и сл.)

22. и 23. 11 у вртићу је организован базар за продају дечјих продуката , у ком су били укључени и родитељи , а велика заинтересованост и подршка била је и  од стране ученика и запослених у О.Ш. „Прота Матеја Ненадовић“ Бранковина.

23.11. васпитачи су деци приредили луткарску представу „Градска и пољска мишица“ за коју су родитељи и деца куповали улазнице и на тај начин, као и куповином на базару, симболично допринели прикупљању новчаних средстава за помоћ у лечењу нашег суграђанина Михајла Грбић.  Укупна сума новца која је прикупљена  овом приликом износи 17.730 динара и уплаћена је на жиро рачун.

Колектив вртића посебно је захвалан родитељима који су се придружили овом хуманом гесту , у нади да ће оваквих догађаја у наредном периоду бити још више, јер нечије мало некоме значи много.


Дечија недеља у Бранковини

Дечја недеља 2023. у објекту „Бранковина“, обележена је као и претходних година кроз низ активности са фокусом на дечју игру, љубав, разумевање и међусобно поштовање. Овогодишњи слоган дечје недеље гласио је „Велико срце деце Србије“.

Првог дана, 02.10.2023. године деца су упозната са овогодишњим планом активности. Све групе учествовале су у изради групног рада, бојењу заставе која је окачена испред вртића, са натписом „Велико срце деце Бранковине“.

У уторак , 03.10.2023. године организован је Спортски дан на нивоу како јаслених тако и васпитних група. Лепо и сунчано време искористили смо за реализацију разних такмичарских игара у дворишту вртића као и на школском спортском терену. Деци су дипломе за учешће у спортском дану уручили васпитачи и психолог Драгана Золотић која нас је тог дана посетила.

Истог дана , деца мешовите групе су са својим васпитачима Тијаном Илић и Татјаном Цицовић посетиле концерт Леонтине и дечјег хора „Чаролија“ , на Градском тргу. Деца су уз музику , игру и дружење са децом из градских вртића уживала.

Ликовне активности такође су неизоставне, када је Дечја недеља у питању. Јаслена група вртића је у дворишту реализовала активност са децом, сликање на различитим подлогама, различитим техникама. Предшколска група је са својим васпитачима усвојила рецитацију  „Велико срце деце Србије“. Деца мешовите групе правили су од картона наруквице , на поклон другу/другарици („Друг-другу). Организовано је и дружење свих узрасних група  и заједничка игра, у дворишту вртића, као и журка где су сва деца уживала.

На иницијативу родитеља деце мешовите групе, а у договору са васпитачима, контактирали смо Црвени крст, и организовали хуманитарну акцију прикупљања гардеробе и играчака за децу која су сиромашна. Сви родитељи су се одазвали, а посетила нас је представница Црвеног крста која се захвалила на оваквом хуманом гесту. За крај недеље, организовали смо журку, на коју је дошао Меда Грлиша (маскота) .

 Предшколци Бранковине као и претходне године, учествовали су и на ликовном конкурсу Центра за културу Ваљево , на ком је девојчица Дуња Бановић добила похвалницу за креативност.


Дан малина у Бранковини

25.6.2023. године – Мешовита васпитна група нашег вртића учествовала је на традиционалној манифестацији Дан малина у Бранковини. Деца су први пут узела учешће у програму манифестације, чији је покровитељ град Ваљево. Са васпитачима Тијаном Илић и Татјаном Цицовић приређен је кратак програм у ком су изведене рецитације о Бранковини, стиховима Десанке Максимовић као и нумера „Valjevo city“. Овом приликом остварена је изузетна сарадња са локалном заједницом, а присутни гости, родитељи и деца уживали су у наступу.


22.5.2023. Обележени су Дани установе „Милица Ножица“

Мешовита и ОПП група вртића у Бранковини су посетиле Музеј у Бранковини и одржала ликовну колонију у природи.

Вртић у Бранковини је у присуству директора, свештеника, сарадника и родитеља ове године први пут обележила и прославила славу вртића, Васкршњи уторак.

Обележавање Дана установе – среда 24.5.2023.

Васпитачи вртића у Бранковини, у сарадњи са васпитачима млађих група вртића Хајди и Звончић, организовали су посету и заједничко дружење и игре у природи.