У медијима

Велики јубилеј – 60 година успешног рада ПУ „Милица Ножица“


Васпитачице Установе „Милица Ножица“, Наташа Адамовић и Јелена Јовановић добитнице су Светосавске награде за 2020. годину

Васпитачице су награђене за изузетно залагање у раду са децом и унапређивања квалитета васпитно-образовног рада. Оне заједно креирају подстицајно окружење за целовит развој деце у групи коју воде. Колеге, деца и родитељи уважавају их као професионалце који постижу изузетне резултате из области сарадње са родитељима и локалном заједницом, као и у раду са децом у области драмског стваралаштва и подстицању креативности.

 

Награда је добијена на основу иницијативе родитеља који су на овај начин васпитачицама показали да се њихова љубав, рад и посвећеност итекако цени. У свом писму Министарству они наводе да су више од три године сведоци различитих активности, које су Наташа и Јелена осмислиле, са малишанима увежбале и спровеле у дело, презентујући свој рад.

Колеге из Установе одушевљено су подржале добијену награду осећајући је као подршку струци и професионалног залагања свих васпитача.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Дечији осмеси и речи захвалности из Ваљевског обданишта

ПУ Милица Ножица доделила је 22 захвалнице поводом Дана установе. На овај начин уз скромну свечаност , а у складу са мерама које је наложило министарство просвете , ова установа је исказала захвалност свима онима који су својим радом допринели сузбијању ширења корона вируса и поновном почетку рада установе.

 

 

Свечано и весело било је у дворишту обданишта Звончић где је Предшколска установа Ваљева скромно обележила свој Дан установе. Десетак малишана извело је рецитал , а потом су се понаособ захвалили свима онима који су за време ванредног стања својим радом допринели спречавању ширења корона вируса.

Малишани су се у име установе уручујући 22 захвалнице захвалили Општој болници, војсци, полицији, возачима Хитне помоћи, СОТ-у, медијима, ватрогасцима, пекарима, касиркама, Дому здравља, медицинским сестрама и лекарима.

 

 

Поред малишана у име установе захвалио се и директор ПУ Милица Ножица Златомир Марковић рекавши да емотивнији тренутак није доживео за 26 година рада у установи: „Хвала Вам што сте дошли на овако скромно обележавање дана ПУ Милица Ножица . Верујте и као руководилац, али и као човек, 26 година радим у овој фирми, седам година сам директор , емотивнији тренутак нисам доживео за све ове године. Остаје ми само да се захвалим свим људима који су нас чували све ово време док је трајала епидемија и који су нам помагали да кренемо са радом . Да не бих неког заборавио нећу имена набрајати , али хвала свим привредницима у граду , хвала пре свега Вама на великој подршци и помоћи који сте пружили за наставак рада наше установе“.

 

 

Насмејани малишани радо су се фотографисали са онима којима су доделили захвалнице , а осмех запослених који су присуствовали свечаности по протоколу скривале су маске.

„Имали смо 35 тачака које смо морали да испунимо да би почели са радом. За месец и по дана наши васпитачи одржавали су контакте са родтељима и са децом онлајн. У првој недељи смо имали око 200 деце полазника, а сада се тај број из недеље у недељу повећава. А искрено се надам да ће мере полако почети да попуштају и да ћемо се вратити уобичајеном начину рада. Тренутно радимо са 30% капацитета , у објектима нам је око 250-оро деце од укупно 2271 уписаног малишана“, рекао је директор Марковић.

 

Златомир Марковић

                                                                                                                             

Ваљевски новинари захвалили су се на указаном признању констатујући да је ова установа прва и за сада једина која је схватила значај рада и улоге медија у ванредном стању .“ Мислим да је то и логично, захвални смо и ми и деца“, одговорио нам је Марковић.

 

 


Гостовање директора Предшколске установе „Милица Ножица“ Златомира Марковића у Јутарњем програму телевизије Ваљево Плус.

 


 

Припреме за пријем деце

 


http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/srbija-danas/3816414/u-valjevskim-vrticima-paze-koliko-su-deca-napolju.html

 

 

 

 

Obeležen dan predškolske ustanove

* НАПРЕД-вртић „Бубамара“

image-0-02-04-c8dc719e8f248cdb909396a19ba45bb5ab95003ecaf7adffdbfd1870fe0b6e1d-V (1)

*Предшколци Ваљеву 2017.г

 

 

Дан Установе-ТВ ВУЈИЋ ВАЉЕВО

 

* Дан Установе-ТВ МАРШ

 

* „Позвао је мај, све бубе на чај!“-вртић „Видра“

 

 

* Јутарњи програм

 

* У земљи изнад дуге-вртић „Пчелица“

 

* У царству животиња-вртић „Хајди“

 

*Позориште сенки-вртић “ др Михаило Ступар“

 

*ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ ТВ ВА ПЛУС

 

*„Где год нађеш згодно место, ти дрво посади“-обележен Дан шума, вртић „Бубамара“

*ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ ТВ ВА ПЛУС-ДИРЕКТОР ПУ „МИЛИЦА НОЖИЦА“