Хајди

Обилазак Пони села

У оквиру пројекта „Са оне стране дуге“, друге млађе васпитне групе, вртића „Хајди“, васпитачице Бранка Вујић и Оливера Степановић организовале су 9.4. посету месту које је бајковито и налик неком које се може наћи „са оне стране дуге“, а то је Пони село, надомак града, где су деца уживала у прелепој природи, међу животињама, јахали су поније, возали се чамцем по језеру и на мини трактору.


Осмомартовска приредба за родитеље

Осмомартовску приредбу за родитеље, су извела деца млађе групе са својим васпитачицама Бранком Вујић и Оливером Степановић. Деца су вешто и весело показала колико су вредно радила и научила, а родитељи су били изузетно поносни на своје малишане.

 


Представа „Прича за лаку ноћ“

Поводом обележавања месеца априла, у којем се слави лепота дечије књиге, у Клубу младих Библиотеке, 3. априла изведена је представа „Прича за лаку ноћ“. У улози глумаца нашли су малишани старије васпитне групе вртића „Хајди“, док су њихове васпитачице, Јелена Јовановић и Данијела Обрадовић, марљиво осмислиле све потребне елементе – њихове улоге, костиме и сценографију. Инспирацију за представу васпитачице су пронашле у легендарној дечјој емисији „Лаку ноћ, децо“, у којој су ликови лутке представљали животиње у шуми. У публици су овога
пута уживали ученици Основне школе „Нада Пурић“ и предшколци вртића „Колибри“, заједно са својим учитељицама и васпитачицама.

Убски фестић

29.3.2024. године Старија група, вртића Хајди, са васпитачицама Данијелом Обрадовић и Јеленом Јовановић је наступала на Убском фестићу, са представом „Прича за лаку ноћ“.

На „Пролећном убском фестићу“ Данијелина и Јеленина глумачка трупа освојила је друго место са представом „Прича за лаку ноћ“. Наталија Ковачевић освојила је награду за најбољу женску улогу, улогу Тета Лије, а Исак Нинић награду за најбољу мушку улогу, улогу Зеца.


Испраћај у пензију

Испраћај у пензију наше драге колегинице Оље Вићентић је био посебно емотиван за све нас. Пожелели смо јој да сво своје слободно време проведе у дружењу са својом породицом и пријатељима, да ужива у сваком дану као што смо ми уживали свих ових година радећи са њом.


Млади оџачари и пекари

Средња васпитна група са васпитачима Аном Мијаиловић и Виолетом Радовановић истражује занимања људи. А ово су наши мали „оџачари“ и „пекари“.


Новогодишњи поклони

Новогодишњи поклони нису само радост најмлађих, тако су запослени вртића „Хајди“ решили да обрадују једни друге и спреме поклон за свог колегу.


Зимске чаролије

Зимске игре и чаролије су увек омиљене деци. Јаслена група и  медицинске сестре васпитачи Катарина Сакић и Невена Бранковић су на првом снегу правили Снешка, грудвали се и уживали.


Трка малих Деда Мразова

Предшколска група вртића „Хајди“ учествовала је на првој „Трци малих Деда Мразова“ коју је у током новогодишњих празника организовала ПУ „Милица Ножица“. Деца су полигон прешла без грешке а друг Павле је освојио награду за Најлепши новогодишњи украс. Уз топао чај, песму и игру поподне је било пријатно на радост и уживање деце, родитеља као и свих запослених.


Пројекат „Меда“

Млађа васпитна група са васпитачима Ољом Степановић и Бранком Вујић је прославила успешно завршен пројекат „Меда“.  Тим поводом у наш вртић је дошао велики плишани Меда и заједно са нама славио.


Пројекат „Кућни љубимац“

Млађа васпитна група је, са васпитачима Иваном Крижан и Катарином Јованчић, посетила оближњи Пет шоп. Посета је била у овиру пројекта „Кућни љубимац“ а за циљ је имала упознавање деце са продавницом у којој можемо наћи све што је потребно нашим љубимцима.


Посета пицерији „Зам“

Средња група вртића „Хајди“, са васпитачима Аном Мијаиловић и Виолетом Радовановић, у оквиру пројекта је посетила пицерију „Зам“. Упознали су се са занимањима људи у пицерији, као и начином и процесом израде пецива од теста.

 

 


Карневалска шетња

Карневалска шетња улицама нашег града под слоганом „Љубав, понос и радост у ваздуху се осети данас шетају сунцокрети“. 
Деца и васпитачи костимирани у сунцокрет изашли су у шетњу градом, освојили многе погледе и срца суграђана

 

 


Хуманитарни базар

У вртићу „Хајди“ организовали смо хуманитарни базар. Базар је био намењен прикупљању новчаних средстава за наставак лечења наше суграђанке Софије Васиљевић. Укључени су били сви запослени, родитељи и деца. Правили смо, продавали и куповали разне слатке ђаконије. Софији желимо брзо оздрављење и шаљемо поруку да ћемо у мислима бити уз њу и храбрити да што лакше прође кроз период лечења.

 


Завршне приредбе, „Довићења војско оштрих оловака“ и „Наше оловке пишу срцем“, I и II предшколске групе вртића „Хајди“ одржане у сали вртића развеселиле су поносне родитеље будућих првака. Срећно вам било наши малишани!


Прича о срећном детињству – тако нас је очарала Десанка Максимовић. Пројекат у сарадњи са Матичном библиотеком „Љубомир Ненадовић“. Извођење у библиотеци 31.5.2023. године тиме активно доприносимо развоју европског пројекта „WWR“, сертификованој рути код Савета Европе, чији су чланови Библиотека и Град Ваљево. Ваљево јесте Десанкин град, а доказ су и наши најмлађи који дају свој допринос култури сећања.


ОПП Пријездић у посети стоматолошкој амбуланти и Заводу за јавно здравље Ваљево.


Млађа васпитна група вртића „Хајди“ у обиласку градске пијаце и посети другарима из вртића „Бранковина“ у селу Бранковина.


Најмлађи из нашег вртића, средње јаслене групе, посетили су Пољопривредну школу у Ваљеву и упознали се са великим бројем животиња и биљака.