Predškolska ustanova obeležila Savindan

Predškolska ustanova „Milica Nožica“ svečano je obeležila praznik najvećeg srpskog svetitelja i školsku slavu Svetog Savu u vrtiću „Hajdi“. Predškolci iz „Hajdija“ lomili su kolač zajedno sa roditeljima, koji su bili domaćini slave ove godine, i direktorom Predškolske ustanove Zlatomirom Markovićem. Svečanom činu rezanja slavskog kolača prisustvovao je i gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

„Kao i svake godine okupljamo se na ovaj radosni dan da proslavimo praznik posvećen našem najvećem svetitelju. U ime celog kolektiva želim od srca da se zahvalim svima koji su došli, posebno roditeljima i deci. Obećavam da ćemo i u buduće težiti ka još boljem i kvalitetnijem radu sa našom dečicom“, rekao je u svom pozdravnom govoru direktor Marković.

Oko tridesetoro mališana vrtića „Hajdi“ učestvovalo je u priredbi koju su sa njima, za ovu svečanu priliku, pripremile vaspitačice Radmila Maksimović, Marina Jevtić, Marijana Mitorović i Cana Zarić u saradnji sa veroučiteljem ove ustanove. Posle „Oče naš“, pevanja himne Svetom Savi i pojedinačnih recitacija, predškolci su izveli priredbu rađenu po tekstu „Neradna žena“.

Naredne godine domaćin Savindana biće obdanište „Pčelica“ na Petom puku.

 

Izvor: Valjevskaposla.info