Predškolci „maturirali“ vrtić

Predškolska ustanova „Milica Nožica“ uspešno je ispratila i pripremila za školovanje još jednu generaciju predškolaca. Na tradicionalnoj završnoj priredbi na Gradskom trgu, predstavilo se 610 „maturanata“ svih obdaništa i školskih grupa pod okriljem valjevske predškolske ustanove, koji su ukupno izveli 20 nastupa.

I ove godine Gradski trg bio je prepun posetilaca, što opravdava činjenicu da je završna predškolska priredba jedan od masovnijih događaja u našem gradu posvećen valjevskim mališanima. Bilo je izuzetnih scenskih nastupa, za koje su deca, videlo se, naporno vežbala i savladala sa svojim vaspitačicama. Mališani su bili kostimirani u skladu sa svojim scenskim prikazima, a mnogi su se razlikovali i po bojama majica sa jasno štampanim natpisima vrtića iz kojeg dolaze.

U priredbi koja je trajala 2 časa, mnogobrojna publika uživala je u nastupu „Brankovih gusara“ i „Veselih klovnova“, zatim u miksu indijskih plesova, maskenbalu, zahtevnoj izvedbi sa trakama u stilu starih sletova, u performansima inspirisanim prolećem, Suncem, drugarstvom, jednakošću među decom, igralo se i kolo u staroj srpskoj nošnji, a izveden je i Čoček na predškolski način.

Mališani svih predškolskih grupa sa svojim vaspitačicama potrudili su se da se prikažu u najboljem svetlu pred roditeljima, bakam i dekama, tetkama i tečama, drugarima i svima ostalima koji su sa nestrpljenjem iščekivali da ih vide na javnom nastupu. Završna priredba predškolaca označava završetak jednog divnog druženja u obdaništu, ali je i pokazatelj da su ovi mališani zreli i spremni za polazak u školu.

Za mnoge roditelje ova završna predškolska priredba predstavlja pravi emotivni doživljaj i nezaboravnu uspomenu, ali su i izvor saznanja o radu, aktivnostima i svemu što su njihova deca u prethodnom periodu naučila u vrtiću.