Дечја недеља – Ваљевска Каменица

07.10.2019 у нашој установи ИО, Ваљевска Каменица отворена је дечја недеља. Први дан ове недеље посветили смо упознавању деце са конвенцијом о правима детета. Деца су рецитовала песме о правима детета, водила разговор са васпитачима и размењивала поклоне. Деца су такође певала песму „Љубав је кад се неко воли“.

Другог дана дечје недеље одржане су активности на тему „Поруке деци света“ где су деца ППП и Мешовите групе цртали кредом по бетону. Потом је уследила говорна радионица на тему „Моје жеље“. У посети су нам били другари из ИО ОШ Милован Глишић, села Миличиница и Ваљевска Каменица.

Трећег дана је посвећен спортским активностима где су се деца такмичила у брзом савлађивању полигона, скоковима у џаку, ношења киндер јајета у кашици. Деца су такође посетила спортски терен и играла су фудбал.

Четврти дан је био резервисан за музичке активности и ликовне вештине. Што се тиче музичких активности организовали смо покретне игре и ритмичке игре као и игру музичке столице. На тему ликовних вештина радили смо Јесење дарове за представу Јесењи карневал.

Петог дана смо садили „Дрво генерације“ у дворишту вртића уз пригодну музику и дружењу са својим другарима из мешовите групе.