Дечја недеља „Колибри“

У оквиру Дечије недеље под слоганом „ Да право свако – дете ужива лако!“која је одржана од 07.10. до 11.10.2019. године у вртићу „Колибри“ одржане су следеће активности:

Понедељак 07.10. – Отварање Дечије недеље – најстарији предшколац Е.Р. је у дворишту вртића „Колибри“ посадила дрво генерације.

Радионица за родитеље и децу – Украшавање теглица за дечји вашар. Учешће деце, родитеља и васпитача С.П. и М.Н. прве и друге поподневне припремне предшколске групе.

Уторак 08.10. – „Покажи шта знаш“ – старије васпитне групе изводе рецитације и плесне тачке

  • У 10 сати поклон представа „Пиноко“ одржана у Центру за културу (на представу су ишла деца из Диваца, Става и Попучака као и две поподневне групе вртића „Колибри“)

Среда 09.10. – Дечији вашар – продајна изложба – У дворишту нашег вртића одржан је дечији вашар, учествовале су II средња јаслена група,I старија јаслена група, II млађа васпитна група, I и II средња васпитна група, I и II старија вапитна група, предшколска група и I и II ОППП група.

Четвртак 10.10. – Дан спортских активности – деца васпитних група учествовале у такмичарским играма у дворишту вртића.

  • У 10 сати у Центру за културу одржана поклон представа града Ваљева „Чаробњак из Оза“ (ишла једна предшколска група и две ОППП групе)

Петак 11.10. – Дан ликовних активности – у гостима нам је било једно одељење првог разреда ОШ. „Десанка Максимовић“. Деца из вртића су са гостима на бетону у дворишту вртића цртала и шарала кредама у боји.

  • Представа за децу – Васпитачи (Б.М. и М.К.) деци прве и друге млађе васпитне групе.
  • У 10 сати у Музичкој школи одржан је концерт едукативног типа за предшколску групу целодневног боравка и две поподневне групе предшколаца.
  • Посебно би нагласили доделу награде за дечије ликовне радове на тему дечије недеље. Награду је добила девојчица из I старије васпитне групе П.Г.
  • На кросу који је одржан 12.10. под називом „Имамо циљ – дођи на старт“, II место је освојио Л.Р., дечак из ОППП групе чији је васпитач С.П.